Mine kompetencer og terapeutisk tilgang

Alle fortjener et godt liv og ordentlig behandling

Psykologer tager udgangspunkt i forskellige teorier og metoder. Derfor kan det være forskelligt, hvordan symptomer på psykiske tilstande kan håndteres og forstås hos forskellige psykologer.

Det er også psykologernes ansvar at opdatere sin viden og bruge de metoder, der har den bedste effekt for de symptomer og problemstillinger, som bliver behandlet.

Som psykolog arbejder jeg med forskellige metoder indenfor den kognitive terapeutiske tilgang. Jeg har en 2-årig specialist uddannelse i Kognitiv Adfærdsterapi (KAT), en metode, som beskæftiger sig med sammenhængen mellem vores tanker, følelser, kropslige fornemmelser og handlinger. Kognitiv adfærdsterapi bruges især til behandling af depressive symptomer, angst og OCD-symptomer.

Jeg har også efteruddannelse i Mindfulness baseret kognitiv terapi, en metode som virker godt til behandling af stressudløste tilstande, følelsesregulerings vanskeligheder, håndtering af negative tanker og tankemyldre.

Dialektisk Adfærdsterapi, som jeg kender også godt, er endnu en metode, som hører til den kognitive tilgang. Her kan man, igennem øvelserne, tillære forskellige færdigheder, der kan lære en at navigere i svære situationer. Det kan være situationer, der involverer andre mennesker, og hvor vi kan være udfordret i forhold til vores relationer. Det kan også være situationer, hvor vi har tendens til at reagere stærkt og måske uden at tænke på konsekvenser.

Jeg bruger desuden metoder fra flere andre tilgange af så kaldt "3. generations af kognitiv terapi".

I mit arbejde følger jeg princippet om at alle mennesker har ret til et godt liv og til ordentlig behandling. 

Etiske principper 

Som autoriseret psykolog og medlem af Dansk Psykolog Forening følger jeg "De Etiske Retningslinjer for psykologer i Norden".

Som autoriseret psykolog følger jeg også Psykologloven.

Dette betyder, at jeg har tavshedspligt. Tavshedspligt er et grundlæggende princip for psykologarbejde, som betyder at man skal kunne fortæller åbent og ærligt uden frygt for, at personlige oplysninger vil blive videregivet uden tilladelse. Tavshedspligt er afgørende for at skabe et trygt og tillidsfuldt miljø for den terapeutiske relation.

Tavshedspligt dækker for alle klientoplysninger. Dette inkluderer enhver information, som klienten deler under terapiforløbet.

Tavshedspligt dækker også dokumentation: Fortroligheden gælder også for eventuelle noter, journaler eller anden dokumentation, som psykologen opbevarer om klienten.

Der er enkelte undtagelser for tavshedspligt:

Hvis jeg vurderer at klienten udgør en alvorlig og umiddelbar risiko for at skade sig selv eller andre, er jeg forpligtet at videregive oplysninger for at forhindre skade.

Jeg har en skærpet underretningspligt. Dette betyder at hvis jeg har mistanke om vold, overgreb eller omsorgssvigt i forhold til personer under 18 år, er jeg forpligtet til at indberette dette til kommunen.

Hvis klienten er under 18 år skal der gives samtykke til psykoterapi fra begge forældre.